Aboneaza-te
prin RSS

Meteo

actualizat la data 2018-11-14
biletul zilei cu meciuri din fotbal biletul zilei pariuri sportive biletul zilei de azi la pariuri sportive


Vitorii olimpici în acţiune, la Câmpulung Muscel!


177 de elevi, 15 invitaţi dintre cei mai buni de la Olimpiada Internaţională de Matematică, Olimpiada Naţională de Matematică şi Balcaniada de Juniori şi 37 de profesori s-au bucurat de a treia ediţie a taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, tabără ce a avut loc între 20 şi 25 august 2012, la Campulung Muscel.


Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat Societatea de Ştiinte Matematice din România şi INTUITEXT, cu sprijinul Romanian American Foundation, în cadrul proiectului Educaţia Matematica Altfel.


Sunteţi curioşi ce au făcut timp de o săptămână viitorii olimpici? Ei bine, v-am pregătit o scurta cronică.


Ediţia a 3-a a taberei Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro ne-a găsit şi anul acesta mai entuziaşti ca niciodată. În prima zi a taberei am simţit o mare bucurie să vedem în timpul Festivităţii de Deschidere, de la Casa de Cultură a Sindicatelor, o mulţime de feţe cunoscute şi dragi nouă, dar şi să cunoaştem noi participanţi. Am aplaudat pasiunea pentru matematică şi am dat startul unei noi aventuri.


Echipa noastră poartă cu drag în minte ziua cu numărul 2, când 11 echipe au acceptat provocarea noastră şi s-au înscris la LongoCampo – jocul de orientare ajuns la ediţia 2. Echipele (Trepăduşii Atomici, Ciupercarii, The Winners, Satelit, Rechinii Albaştri, Câştigătorii ”LOGO”, Kπ, GPS 2012, Cutezătorii, Ardealul şi KR4KL) au avut două puncte de plecare, trasee diferite şi aceeaşi destinaţie finală. În ciuda caiculei, am pornit cu toţii în căutarea indiciilor şi am trecut pe la Casa Robescu, Biserica Popa Savu, Piaţa Jurământului, Biserica Sfântul Ilie, Biserica Şubeşti, strada Alecsandri (colţ cu Sfântul Gheorghe), pentru a ne opri într-un final la Mânăstirea Negru Vodă.


Ziua de miercuri, 22 august, a fost una plină de emoţii, dar şi de multă creativitate. Viitorii Olimpici au susţinut de la ora 10:00 proba scrisă a etapei finale a Concursului Gazeta Matematica-ViitoriOlimpici.ro, iar după-amiaza au avut şansa să îşi exerseze şi mai mult creativitatea la două ateliere: de film şi de scriere creativă şi compoziţie muzicală. Aceasta a fost ziua în care s-au pus bazele imnului Viitorilor Olimpici:Hai în tabăra de mate

Bucuraţi-vă de ea

Noi ne ţinem toţi de fapte

Şi vom câştiga!

Când scădem, când adunăm

În cifre nu ne împiedicăm

Noi gândim doar în culori

Suntem clar câştigători!Seara am participat cu mic cu mare la Focul de Tabără! Am premiat echipele câştigătoare la LongoCampo, am cântat şi ne-am bucurat de o atmosferă de neuitat.


Proba orală a început în dimineaţa de joi şi a demonstrat, încă o dată, cât de implicaţi sunt viitorii olimpici în tainele matematicii. Atelierele creative au continuat şi pe 23 august când am desenat şi ne-am jucat mimă, originalitatea fiind cuvântul cheie al zilei.Vineri pe 24 august, începând cu ora 17:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor C. D. Aricescu din Câmpulung, în prezenţa doamnei Ministru Ecaterina Andronescu, a fost celebrată performanţa în matematică, urcând pe scena premianţilor 102 elevi dintre care 27 medaliaţi cu aur, argint şi bronz.Am ajuns la finalul ediţiei cu numărul 3. Dar nouă ne place să privim mereu înainte, aşadar vă asigurăm că deja pregătim startul ediţiei următoare. Înscrierile vor începe în octombrie şi sperăm să fie numeroase!*Puteţi găsi mai multe fotografii şi filmuleţe din tabără pe pagina oficială de Facebook ViitoriOlimpici.


**Detalii complete despre concursul Gazeta Matematică-Viitori Olimpici, precum şi regulamentul complet de participare, puteţi găsi aici.


***Pe site-ul oficial al concursului regăsiţi rezultatele finale, precum şi mai multe poveşti şi detalii Despre Tabără.