Aboneaza-te
prin RSS

Meteo

actualizat la data 2019-02-15
biletul zilei cu meciuri din fotbal biletul zilei pariuri sportive biletul zilei de azi la pariuri sportive


Festivalul de umor Tudor Muşatescu
Editia a XVII-a


La începutul fiecărei luni de noiembrie ne aducem aminte de marele Tudor Muşatescu. “Nu vreau să mor până nu termin de trăit!” – spunea maestrul, și chiar dacă la 4 noiembrie 1970 a plecat să amuze stelele, el trăiește prin opera sa. Născut la 7 martie 1903 în Câmpulung, Tudor Mușatescu rămâne în amintirea fiecărui cititor cu opera sa ce îşi propunea să amendeze mentalitatea provinciei şi a personajelor ei, dornice să pară altfel de cum sunt, cu dialoguri pline de vervă, cu acurateţe şi simţ al poantei, cu „epistole" a căror savoare rezidă în comicul de limbaj - confuzii naive, preţiozităţi , snobism intelectual, totul dintr-o urbe pecetluită într-o ridicolă suficienţă. Judecata scăpărătoare, umorul maliţios, expresia lapidară până la aforism caracterizează stilul „muşatismelor”…
Festivalul Tudor Mușatescu, aflat anul acesta la cea de-a XVII-a ediție, vă propune …MUȘATISME! Concursul de creație pentru elevi, pornind de la mușatisme! Ideea concursului este ca participanții să trimită un eseu de o pagina cu titlul "Toamna lui Mușatescu la Câmpulung" în care să se regăsească "mușatisme". Participanții vor fi elevi din ciclul gimnazial (cls.5-8) sau liceal (cls.9-12).
În data de 6 noiembrie 2012 în sala de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor ”CD Aricescu” va avea loc premierea elevilor câștigători și comedia ”Doi români prin Europa” de Sebi Poenaru, prezentată de actorii Teatrului « Alexandru Davilla » din Pitești.
Regulamentul concursului ”Toamna lui Mușatescu la Câmpulung”
”Toamna lui Mușatescu la Câmpulung” este un concurs de creație adresat elevilor. Așa cum Muşatescu, dovedind un talent literar precoce , compunea la 9 ani feeria Povestea violetelor şi alcătuia revista „Ghiocelul", și noi dorim să încercăm să descoperim tinere talente ale urbei noastre. Se urmărește ca participanții să găsească mușatismele cele mai potrivite cu subiectul eseului și de asemenea să existe un echilibru artistic între creația proprie și mușatismele inserate, doar nu degeaba spunea maestrul -”Dacă într-o vorbă îndeşi mai mult decât încape, devine vorbă goală. ”
Lucrările se depun la secretariatul primăriei până la data de 1 noiembrie 2012 . Textul trebuie să nu depășească o pag A4 dactilografiată și să nu poarte nici o semnătură sau indiciu de identificare, într-un plic alb format A5. În același timp se va depune un alt plic de același tip și format, în care sunt introduse datele de identificare ale concurentului – nume, prenume, cls, scoala, date de contact. Plicurile vor avea trecut pe ele un motto preferat (același - pe ambele plicuri) de concurent.
Jurizarea va avea loc în perioada 1-4 noiembrie 2012 și chiar dacă ”Adevăraţii cai de cursă nu aleargă pentru premii, ci numai ca să-şi pună sângele în mişcare”, câștigătorii vor fi premiați pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor ”CD Aricescu” înaintea spectacolului de teatru din data de 6 noiembrie.