Aboneaza-te
prin RSS

Meteo

actualizat la data 2018-11-14
biletul zilei cu meciuri din fotbal biletul zilei pariuri sportive biletul zilei de azi la pariuri sportive

 

TRADIŢIE DE MATEMATICIENI


A organiza o tabără pentru copii este pe cât de  provocator, pe atât de plăcut, atunci când ai de a face cu tineri talentaţi, avizi de cunoaştere, sociabili şi inteligenţi.

Acesta a fost şi scopul acţiunii membrilor Lions Club Câmpulung Muscel - Rucăr Bran, pentru care a devenit o tradiţie ca de Zilele Municipiului Câmpulung să ofere un sejur de 7 zile  într-un decor minunat, copiilor de excepţie ai şcolilor generale din toate colţurile ţării.

Cu astfel de elevi,  veniţi din Câmpulung, Bucureşti şi Satu Mare, au avut prilejul să lucreze pentru al cincilea an consecutiv în Tabăra de Matematică de la Câmpulung Muşcel profesorii invitaţi, la rândul lor voluntari, renumiţi pentru activitatea lor la catedră dar şi la competiţiile naţionale, Cicu Ion, redactor principal la Gazeta Matematică şi Fianu Mircea, metodist la Catedra de Matematică Bucureşti.

Copiii au fost “iniţiaţi” şi  “antrenaţi” în cele mai ascunse secrete ale matematicii în fiecare dimineaţa timp de 3 ore, iar după amiezele au profitat din plin de sporturile practicate la Liceul de Atletism şi de excursiile opţionale în împrejurimi: Castrul Roman Jidova, Casa Memorială George Topârceanu şi Mânăstirea în Piatră din satul Nămăieşti, Mausoleul Eroilor de la Mateiaşi,  muzeele oraşului sau Mânăstirea Negru Vodă.

Ca întotdeauna Primăria Municipiului Câmpulung s-a implicat în reuşita Taberei, oferind premii şi diplome alături de cele oferite de Clubul Lions ca şi de  culegerile de probleme oferite de profesorul Cicu Ion.